​​​​​​​​​​​​​2021 Dönemi Doçentlik Başvuru Şartları

​​​​​​​​​​​​​2021 dönemi doçentlik başvuru şartlarının tanımlamalar bölümünde yayınevleri şöyle belirlenmiştir:

Ulusal Yayınevi: En az dört yıl ulusal düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayınları Türkiye’deki üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve daha önce aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış yayınevi.

Uluslararası Yayınevi: En az dört yıl uluslararası düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayımladığı kitaplar Yükseköğretim Kurulunca tanınan sıralama kuruluşlarınca belirlenen dünyada ilk 500’e giren üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış olan yayınevi.

Bu tanımlar doğrultusunda kitaplarımız İstanbul, Karadeniz Teknik, Hacettepe üniversiteleri gibi saygın yérel üniversite kataloglarında listelenmekte Princeton, Harvard, Stanford üniversiteleri gibi dünya çapında tanınan üniversite kütüphanesi kataloglarında bulunduğundan, Temmuz 2021 itibarıyla da 657 yazarıñ 893 kitabını yayımlamamız Kutlu Yayınevini tanınmış uluslararası yayınevi olarak tanımlatır.

Bu kapsamda Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınıñ Mayıs 2021 doçentlik başvurusunda değerlendirmek için koşul koyduğu kitap yayımlamada yayınevimizden çıkacak kitaplarınız için 20 puan, kitap editörlüğü ya da bölüm yazarlığınızdan da 10 puan kazanabilirsiniz.

Kaynak: https://www.uak.gov.tr/Documents/docentlik/2021-mayis-donemi/basvuru-sartlari/TA_Tablo3_2021M_08052021.pdf

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön